Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα ως ορεκτικό, για 2 ως κυρίως)
75 γρ. σουσάμι
250 γρ. μακαρόνια νουντλς, τύπου σόμπα
2 κ.σ. ξίδι ρυζιού
5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. σουσαμέλαιο
5 φρέσκα κρεμμύδια
Αλάτι
Παρασκευή
Καβουρντίστε το σουσάμι σε υψηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και ρίξτε το σε ένα μπολ.
Βράστε νερό σε ένα μεγάλο σκεύος.
Προσθέστε αλάτι και βράστε τα νουντλς για περίπου 6 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου), μέχρι να γίνουν μαλακά, όχι όμως λασπωμένα.
Σουρώστε τα και περιχύστε τα με κρύο νερό.
Μέσα στο σκεύος όπου θα τα σερβίρετε, ανακατέψτε το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το σουσαμέλαιο.
Ψιλοκόψτε και προσθέστε τα κρεμμύδια.
Ρίξτε στο σκεύος τα νουντλς και ανακατέψτε.
Στο τέλος, προσθέστε το σουσάμι και ανακατέψτε πάλι.
Αφήστε τα νουντλς να «κάτσουν» περίπου μισή ώρα πρωτού τα σερβίρετε.
Οι φωτογραφίες και οι συνταγές της Nigella Lawson (φωτογράφος n Petrina Tinslay) είναι από το βιβλίο της «Forever Summer» εκδόσεις Chatto & Windus, London.