Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
3 αβγά
1/2 κιλό ραδίκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο φρέσκο άνηθο
Λίγα φρέσκα μυρώνια
300 ml ζωμός κοτόπουλου
Χυμός από 2 λεμόνια
50 ml ελαιόλαδο
400 γρ. συκωταριά (συκώτι, πνευμόνι, γλυκάδι, αντεράκι, σπλήνα)
50 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματάμε τη συκωταριά για 5 λεπτά και ύστερα την ψιλοκόβουμε σε μικρά ζάρια.
Κατόπιν, τη σοτάρουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, σβήνουμε με ζωμό κοτόπουλου και λίγο νερό, και βράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τώρα τα Χόρτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τα αβγά με λεμόνι και ψιλοκομμένο άνηθο μαζί με το ζωμό της κατσαρόλας, που τον ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στα αβγά.
Μόλις τελειώσει ο ζωμός, ρίχνουμε το αβγολέμονο μέσο Στην κατσαρόλα κουνώντας τη συνεχώς.
Αλατοπιπερώνουμε.
Μετά από 10 λεπτά αφαιρούμε τα χόρτα, τα αλέθουμε στο μπλέντερ, σουρώνουμε το μίγμα και μαζεύουμε το ζωμό των χόρτων.
Τον βάζουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με κρέμα γάλακτος, κάνοντας τα σαντιγί.
Κρυώνουμε τη σαντιγί στο ψυγείο και τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής,
Σερβίρουμε σε μια κούπα πρώτα τον καυτό ζωμό, μετά την κρύα σαντιγί χόρτων και από πάνω την ψιλοκομμένη συκωταριά.
Σημ.: Αν θέλουμε, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό των χόρτων σε ένα σιφόνι για σαντιγί, γεμίζουμε με 2 αμπούλες αερίου και βάζουμε το σιφόνι στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Πριν σερβίρουμε, πιέζουμε τη σαντιγί χόρτων πάνω στο φλιτζάνι με την κουτή αβγοκομμένη μαγειρίτσα.