Follow us

Φοντί με μπανάνα σε καραμέλα

Μια παλιά αγάπη αλλάζει ρούχα και έρχεται ξανά στη μόδα. Εκσυγχρονίζεται και μας έλκει σα μαγνήτης γύρω από τη θέρμη της. Αλλιώτικα, προκλητικά φοντί για σούπερ παρεΐστικο cocoonig.

Φοντί με μπανάνα σε καραμέλα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

250 ml νερό

225 γρ. ζάχαρη

6-8 κ.σ. λικέρ cointreau

4 μπανάνες κομμένες οε ροδέλες

1 μπολ με παγάκια και νερό

Παρασκευή

Προετοιμάζουμε το σιρόπι με νερό και ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί καλά n ζάχαρη.

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και χωρίς να ανακατέψουμε, παρακολουθούμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει και να παίρνει χρώμα.

Μόλις τα χρώμα γίνει γλυκό χρυσαφί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ (το οποίο έχουμε ήδη ζεστάνει).

Μεταφέρουμε το σιρόπι στο σκεύος φοντί και το κρατάμε με χαμηλή φλόγα.

Βουτάμε πρώτα τις μπανάνες και τκ καλύπτουμε με το σιρόπι καραμέλας και μετά τις βουτάμε στο μπολ με τα παγάκια, για να σκληρύνει n ζεστή καραμέλα.

Αν θέλουμε να σκληρύνουμε και το σιρόπι, το μαζεύουμε και το βουτάμε στα παγάκια.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.