Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
8 φύλλα φρέσκιας πάστας για ραβιόλι
4 κομμάτια φρέσκο κατσικίσιο τυρί (80 γρ. το καθένα)
30 γρ. έτοιμη σάλτσα πέστο βασιλικού
400 γρ. κόκκινη πιπεριά
60 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
200 γρ. βούτυρο
600 γρ. ζωμός κοτόπουλου
100 γρ. ελαιόλαδο
4 κρόκοι αβγών
Φρέσκα μυρωδικά, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο, σχοινόπρασο (τσάιβς), βασιλικός
Παρασκευή
Ετοιμάζουμε τα τέσσερα ραβιόλι
Κόβουμε τα φύλλα της φρέσκια πάστας σε τετράγωνα κομμάτια των 12 εκ.
Βάζουμε στο κέντρο τους από ένα κομμάτι κατσικίσιο τυρί και λίγα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Αλείφουμε με ένα πινέλο την περίμετρο της πάστας και βάζουμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε φέτες.
Τη σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου και την αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Την περνάμε από το μπλέντερ και την πολτοποιούμε.
Αφήνουμε τον πολτό να κρυώσει και προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών.
Όπως είναι το μίγμα, το βάζουμε σε σκεύος του μπεν-μαρί και το δουλεύουμε με το σύρμα των αβγών, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη σάλτσα.
Βράζουμε τα ραβιόλι σε αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο όπου έχουμε προηγουμένως «μαράνει» τα μυρωδικά.
Τα σερβίρουμε στο πιάτα, τα συνοδεύουμε με τον πουρέ της κόκκινης πιπεριάς και τα διακοσμούμε με τις σταγόνες του pesto, δημιουργώντας μια ροζέτα γύρω γύρω στο πιάτα.
Ραβιόλι γεμιστό με κατσικίσιο τυρί σε σαμπαγιον κόκκινης πιπεριάς: Eστιατόριο Vive Mar, σεφ Μιχάλης Ντουvέτας.