Follow us

Ραβιόλι από μελιτζάνα και μοτσαρέλα, με ντοματάκια, βασιλικό και σάλτσα από xταπόδι

Πήγαμε, δοκιμάσαμε παρέα με τους σεφ και σας παρουσιάζουμε οκτώ από τις πιο mamma mia μακαρονάδες των αθηναϊκών εστιατορίων. Για να’ στε «διαβασμένοι» στις εξόδους σας– ή για να στείλετε τους φίλους σας πρώτη θέση «μπότα»!

Ραβιόλι από μελιτζάνα και μοτσαρέλα, με ντοματάκια, βασιλικό και σάλτσα από xταπόδι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια.

1 μοτσαρέλα μπούφαλα κομμένη σε κυβάκια.

1 κεφάλι σκόρδο

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

80 γρ. παρμεζάνα

16 ντοματάκια Σαντορίνης

8 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

2 πλοκάμια χταποδιού

Ραβιόλια

8 αβγά

500 γρ. αλεύρι σκληρό

Παρασκευή

Ραβιόλι
Αναμιγνύουμε τα αβγά με το αλεύρι, τα ζυμώνουμε και ανοίγουμε λεπτό φύλλο.

Τα κόβουμε στα οκτώ και βράζουμε το ραβιόλι σε αλατισμένο νερό.

Γέμιση
Σοτάρουμε το πράσο, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να λιώσουν.

Στη συνέχεια, τις περνάμε από το μίξερ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα και τα δύο αβγά.

Σάλτσα
Σοτάρουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια του χταποδιού σε λίγο ελαιόλαδο, μαζί με λίγο σκόρδο και λίγο ψιλοκομμένο σέλινο.

Τα σβήνουμε με λευκό κρασί.

Βράζουμε τα ραβιόλι σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα του βασιλικού.

Παρουσίαση
Σερβίρουμε τα ραβιόλι σε σχήμα κορόνας και στο κέντρο προσθέτουμε μια κουταλιά από το ραγκού του χταποδιού.

Ραβιόλι: από μελιτζάνα και μοτσαρέλα, με ντοματάκια, βασιλικό και σάλτσα από xταπόδι: Eστιατόριο Genovese, σεφ Michele Conforti.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.