Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
400 γρ. καλαμαρέτι ή ριγκατόνι
1.500 γρ. μύδια με το κέλυφός τους
700 γρ. ντοματίνια-τσέρι
1 ποτήρι του κρασιού, παρά κάτι, ελαιόλαδο
1 ματσάκι ρόκα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Παρασκευή
Μαραίνουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το 1/3 της ρόκας.
Σβήνουμε με 1/2 ποτηράκι κρασί και προσθέτουμε τα ντοματίνια, ολόκληρα, αλλά και κάποια ζουλιγμένα, για να δώσουν χρώμα στη σάλτσα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, για 20 λεπτά περίπου.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι αχνίζουμε τα μύδια για να ανοίξουν, χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον υγρά.
Τα καθαρίζουμε, κρατώντας μερικά με το κέλυφός τους για τη διακόσμηση του πιάτου.
Σουρώνουμε το ζουμί τους, το ρίχνουμε στη σάλτσα και συνεχίζουμε για λίγο το βράσιμο.
Στο τέλος, προσθέτουμε και τα καθαρισμένα μύδια.
Βράζουμε την πάστα, τη σουρώνουμε και την ανακατεύουμε στη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στο πιάτο.
Τα γαρνίρουμε γύρω γύρω με τα ολόκληρα μύδια και στην κορυφή βάζουμε την υπόλοιπη ρόκα και από πάνω φλούδες παρμεζάνας.
Καλαμαρέτι με μύδια, ρόκα, ντοματίvια και φλούδες παρμεζάνας: Eστιατόριο Da Lυ, σεφ Cerbo Ciro