Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 γαλοπούλα
50 γρ. φρέσκια μαύρη τρούφα, κομμένη σε μπατονέτες πάχους 3 χιλ.
500 γρ. φρέσκο salsifis (λαγόχορτο), κομμένο σε μπατονέτες μήκους 7 εκ. (αν δεν βρεθεί, τότε αντικαθιστούμε με 4 ρέβες και μια γλυκοπατάτα κομμένες σε μπατονέτες)
3 καρότα
200 γρ. κάστανα
3 κρεμμύδια
2 φύλλα σέλερι
1 κεφάλι σκόρδο
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
1 λεμόνι κομμένο στα δύο
1 γλαστράκι τσάιβς
Αλάτι, πιπέρι
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
20 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
Παρασκευές
Καθαρίζουμε τη γαλοπούλα, την αλατίζουμε και την πιπερώνουμε.
Με το χέρι απελευθερώνουμε σιγά σιγά το δέρμα της από τη σάρκα και βάζουμε ανάμεσα τις μπατονέτες της τρούφας.
Δένουμε με σπάγκο τη γαλοπούλα.
Τη βάζουμε να σιγοβράσει για δύο ώρες μαζί με τα καρότα, τα κρεμμύδια ολόκληρα, το σέλερι, το σκόρδο και το θυμάρι, και ύστερα την αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζωμό.
Σάλτσα
Βγάζουμε 1/2 λίτρο από το ζωμό.
Λιώνουμε 30 γρ.
βούτυρο, προσθέτουμε 20 γρ.
αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτά.
Προσθέτουμε το 1/2 λίτρο ζωμό και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Περνάμε από λεπτό σουρωτήρι.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ξύνουμε από πάνω τη φρέσκια τρούφα.
Βράζουμε το salsifis σε νερό με το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν βράσει, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγη σάλτσα από τη γαλοπούλα και με τα ψιλοκομμένα τσάιβς.
Βράζουμε τα κάστανα μέσα σε αλατισμένο νερό, καθαρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα σπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο salsifis.
Σε ένα πιάτο βάζουμε τις μπατονέτες του salsifis, από πάνω τη γαλοπούλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.