Follow us

Γαλοπούλα με τρούφες κάτω από το δέρμα

Φέρνουμε στο τραπέζι σας το κατεξοχήν τιμαλφές της γαστρονομίας, με ένα μενού 5 πιάτων σινιέ Jerοme Serres. Μεγαλωμένος στο Perigord, το κέντρο της μαύρης τρούφας, ο Γάλλος σεφ του εστιατορίου Σπονδή ξέρει να τη χρησιμοποίει άριστα σε πιάτα που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα και τη στέρεα τεχνική της υψηλής γαλλικής κουζίνας. Απολαύστε με όλες τις αισθήσεις σας ένα μενού... black tie!

Γαλοπούλα με τρούφες κάτω από το δέρμα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 γαλοπούλα

50 γρ. φρέσκια μαύρη τρούφα, κομμένη σε μπατονέτες πάχους 3 χιλ.

500 γρ. φρέσκο salsifis (λαγόχορτο), κομμένο σε μπατονέτες μήκους 7 εκ. (αν δεν βρεθεί, τότε αντικαθιστούμε με 4 ρέβες και μια γλυκοπατάτα κομμένες σε μπατονέτες)

3 καρότα

200 γρ. κάστανα

3 κρεμμύδια

2 φύλλα σέλερι

1 κεφάλι σκόρδο

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

1 λεμόνι κομμένο στα δύο

1 γλαστράκι τσάιβς

Αλάτι, πιπέρι

1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος

20 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο

Παρασκευές

Καθαρίζουμε τη γαλοπούλα, την αλατίζουμε και την πιπερώνουμε.

Με το χέρι απελευθερώνουμε σιγά σιγά το δέρμα της από τη σάρκα και βάζουμε ανάμεσα τις μπατονέτες της τρούφας.

Δένουμε με σπάγκο τη γαλοπούλα.

Τη βάζουμε να σιγοβράσει για δύο ώρες μαζί με τα καρότα, τα κρεμμύδια ολόκληρα, το σέλερι, το σκόρδο και το θυμάρι, και ύστερα την αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζωμό.

Σάλτσα
Βγάζουμε 1/2 λίτρο από το ζωμό.

Λιώνουμε 30 γρ.

βούτυρο, προσθέτουμε 20 γρ.

αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτά.

Προσθέτουμε το 1/2 λίτρο ζωμό και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Περνάμε από λεπτό σουρωτήρι.

Βγάζουμε από τη φωτιά και ξύνουμε από πάνω τη φρέσκια τρούφα.

Βράζουμε το salsifis σε νερό με το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.

Όταν βράσει, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγη σάλτσα από τη γαλοπούλα και με τα ψιλοκομμένα τσάιβς.

Βράζουμε τα κάστανα μέσα σε αλατισμένο νερό, καθαρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα σπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο salsifis.

Σε ένα πιάτο βάζουμε τις μπατονέτες του salsifis, από πάνω τη γαλοπούλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.