Follow us

Μιλφέιγ με μελιτζάνες

Ο διεθνής Τύπος το υμνεί, n κουζίνα του βάζει την Ελλάδα βαθιά στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πελάτες κάνουν ουρές για να εξασφαλίσουν τραπέζι... Το ΕΥ συναντά στο εστιατόριο Notos τον εμπνευστή του Κώστα Ερίνκογλου, μαθαίνει από πρώτο χέρι το πώς ξεκίνησαν όλα και σας παρουσιάζει επτά συνταγές βγαλμένες απευθείας από τις μαρμίτες του.

Μιλφέιγ με μελιτζάνες

Υλικά

Υλικά (για 6-8 άτομα)

4 μελιτζάνες, μακριές και χονδρές

Για τη σάλτσα ντομάτας

Ελαιόλαδο

3 ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους

Αλάτι, ζάχαρη

Για τη σάλτσα αμυγδάλου

1 κούπα (100-150 γρ.) ολόκληρα αμύγδαλα με τη φλούδα, μη καβουρδισμένα

2-3 σκ. σκόρδο, χονδροκομμένο

1 κ.σ. ξίδι, αλάτι

Λίγο χλιαρό νερό

Παρασκευή

Θα χρειαστεί ένα τετράγωνο ταψάκι 20-25cm περίπου.

Κόβουμε σε στρογγυλές φέτες τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 15 λεπτά για να ξεπικρίσουν.

Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με μια πετσέτα μέχρι να απορροφηθούν τα ελάχιστα υγρά που έχουν απομείνει και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο (πίνουν πολύ λάδι, το τηγάνι δεν πρέπει να είναι ποτέ άδειο, αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο λάδι).

Αφού καλοψηθούν, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βάζουμε σ ένα τηγάνι τις ντομάτες.

Παίρνουμε λίγο από το λάδι που τηγανίσαμε τις μελιτζάνες και το ρίχνουμε στις κομμένες ντομάτες.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ζάχαρη και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για m σάλτσα αμυγδάλου, προθέτοντας λίγο-λίγο το νερό ώστε να δημιουργηθεί μια σάλτσα παχύρευστη.

Σ ένα ταψί τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε στρώσεις και ενδιάμεσα, ανά 2-3 εκ.

με μία σπάτουλα απλώνουμε μία λεπτή στρώση σάλτσας τομάτας.

Συνεχίζουμε με στρώσεις μελιτζάνας και στρώσεις σάλτσας ντομάτας και μετά την τελευταία περιχύνουμε με τη σάλτσα αμυγδάλου.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στους 120 βαθμούς στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.