Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
24 στρείδια ή μύδια
100 γρ. αλεύρι
170 ml κρύο νερό
1 ασπράδι αβγού, χτυπημένο
Ελαιόλαδο
1 λίτρο ηλιέλαιο
2 ματσάκια ρόκα
Ντρέσινγκ ντομάτας
12 ιταλικά ντοματάκια
2 κ.σ. horseradish, σε κρέμα ή τριμμένο
1/4 μιας σκ. σκόρδου ξεφλουδισμένη
2 κ.σ. άσπρο ξίδι
Λίγο ταμπάσκο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Ανοίγετε τα στρείδια και καθαρίζετε τα όστρακα (μπορείτε να ζητήστε από τον ψαρά σας να το κάνει).
Για το κουρκούτι, ανακατεύετε το αλεύρι με το κρύο νερό και προσθέτετε το χτυπημένο ασπράδι του αβγού και μια κουταλιά λάδι.
Για το ντρέσινγκ, χτυπάτε τις ντομάτες σε ένα μπλέντερ μαζί με το horseradish, το σκόρδο και το ξίδι.
Προθέτετε το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι.
Χρησιμοποιήστε το ταμπάσκο και το ξίδι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας - ωραιότερο πάντως είναι καυτερό και σχετικά αψύ στη γεύση.
Περνάτε το μίγμα από ένα λεπτό σουρωτήρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι στους 180°C και τηγανίζετε τη ρόκα σε μικρά κλαδάκια, για περίπου 25 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει ωραία και τραγανή.
Τη βγάζετε από τη φωτιά και τη στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
Ρίχνετε τα στρείδια μέσα στο κουρκούτι.
Τα αφαιρείτε με ένα κουτάλι και τα τηγανίζετε για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανά και να χρυσίσουν.
Σερβίρετε κάθε στρείδι στο κέλυφός του πάνω σε λίγη τηγανητή ρόκα και περιχύνετε με το ντρέσινγκ ντομάτας.