Follow us

Κρύα σούπα από καβούρια + Βloody Μary

Σύνθεση του food και του feeling, n λέξη fooding εκφράζει τη συνειδητή προσπάθεια να συνδυαστούν οι γεύσεις με το χώρο, τα χρώματα, τα αρώματα, τη διακόσμηση, τη θέα, τη συζήτηση και τη μουσική, σε μια ολιστική συναίσθηση όπου οι αισθήσεις μας μπλέκονται n μία με την άλλη. Ο «πρωτομάστορας» του είδους στην Αθήνα, executive chef του Hilton, Κnud Bundgaard, φιλοτεχνεί μια στιλάτη συνεύρεση πάνω στο concept της ανερχόμενης παγκοσμίως αυτής τάσης.

Κρύα σούπα από καβούρια + Βloody Μary

Υλικά

Υλικά

Κρύα σούπα από καβούρια

10 δαγκάνες από καβούρια.

1 μπουκέτο από φύλλα φρέσκου κόλιαντρου.

1 κολοκυθάκι

2 ml σουσαμέλαιο.

1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά.

10 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο.

5 φρέσκα κρεμμυδάκια.

50 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο.

20 γρ. ντοματοπελτές

5 ml σακέ.

Αλάτι, πιπέρι.


Βloody Μary

70 ml χυμός ντομάτας.

40 ml βότκα.

Ελάχιστο ταμπάσκο

Ελάχιστο worchestershire sauce

Ελάχιστος χυμός λεμονιού.

1 στικ σέλερι για γαρνίρισμα

1 ντοματάκι για γαρνίρισμα.

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή


Κρύα σούπα από καβούρια
Γεμίζουμε 10 σφηνάκια με νερό και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Βράζουμε τις δαγκάνες για 10 λεπτά μέσα ένα λίτρο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν στο νερό.

Αφαιρούμε το κρέας, αλλά κρατάμε τα κελύφη και το νερό.

Κόβουμε το κολοκυθάκι, την πιπεριά και το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών σε λεπτά στικ.σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το καρότο, το άσπρο των κρεμμυδιών ψιλοκομμένο και το σέλερι, μαζί με το κρέας από τα καβούρια, μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε τον πελτέ και σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το σακέ και το νερό όπου έβρασαν τα καβούρια και σιγοβράζουμε για μία ώρα n ώσπου το υγρό να μειωθεί στο μισό λίτρο.

Αλατοπιπερώνουμε και την περνάμε τρεις φορές από πολύ λεπτό σουρωτήρι.

Ανακατεύουμε το κολοκυθάκι, το πράσινο κρεμμυδιού και το κόλιαντρο και τα βάζουμε προσεχτικά στα σφηνάκια με τον πάγο.

Τα γεμίζουμε με τη σούπα και αρωματίζουμε το σουσαμέλαιο.

Βloody Μary
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τα περιχύνουμε σε ένα ψηλό ποτήρι, το οποίο διακοσμούμε με στικ από σέλερι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.