Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
2 κιλά ψάρι (καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια)
1 κιλά φανόχορτα (χόρτα που ευδοκιμούν σε θαλάσσιες περιοχές και μοιάζουν με το σταμναγκάθι)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι αγριομάραθο
1 μικρή, ώριμη ντομάτα, χοντροκομμένη
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού ξηρό λευκό κρασί
1 σκ. σκόρδο
Χυμός από ένα μικρό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα χόρτα ελαφρώς και μετά τα τσιγαρίζουμε με το σκόρδο και το κρεμμυδάκι προσθέτουμε την ντομάτα.
Τοποθετούμε το ψάρι στα χόρτα, μαζί με τα αγριομάραθο, το κρασί και ελάχιστο λεμόνι.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για μισή ώρα.
Άνοιξε το 1933 (!) στην κεντρική, κοσμοπλημμυρισμένη πλατεία της Λίνδου.
Στην όμορφη, μεσαιωνικού ύφους, αυλή του δοκιμάζουμε μία από τις καλύτερες ελληνικές κουζίνες στη χώρα.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 80, την κουζίνα έχει αναλάβει ο σεφ Δημήτρης Μαυρίκος και τα θαυμάσια πιάτα που προτείνει χάρισαν στον Μαυρίκο την 9η θέση στη δεκάδα των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας εκτός Αθήνας.
Οι γεύσεις του Μαυρίκου πατούν πολύ γερά στην τοπική παράδοση.
Χάρη στην πολύ καλή τεχνική, τα θαυμάσια υλικά αλλά και τη δημιουργικότητα του σεφ, εξελίσσονται σε μικρά γευστικά αριστουργήματα.
όπως για παράδειγμα η κλασική ροδίτικη σπεσιαλιτέ Λακάνη (μοσχάρι με κόντρα και μυρωδάτη σος ντομάτας).
Ακόμη και στα απλά μαρινάτα ψαράκια φαίνεται το επίπεδο της κουζίνας.
Δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς να δοκιμάσει και τα ιδίας παραγωγής λικέρ και ποτά, όπως το σούπερ λιμοντσέλο.