Follow us

Τιάν σολομού σε dolce forte

Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας εκτός Αθήνας (Χρυσοί Σκούφοι 2003) αποδεικνύει στο ΕΥ το λόγο της βράβευσής του. Συντονιζόμαστε με την «κουζίνα της καρδιάς» του Έκτορα Μποτρίνι -και μόνο για αυτήν αξίζει ένα week-end στην Κέρκυρα!

Τιάν σολομού σε dolce forte

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

200γρ σολομός καπνιστός, κομμένος σε μικρούς κύβους

1 κ.γλ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

2 κ.γλ. μαύρη τρούφα ψιλοκομμένη

1 κ.γλ. μαϊντανό

1 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο

½ πράσο κομμένο ζουλιέν

4 κ.σ. caprino

½ κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα πράσινης ντομάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Μαρινάρουμε το σολομό με τις ελιές, την τρούφα, το κρεμμυδάκι, το χυμό λεμόνι και το μαϊντανό για 40 λεπτά.

Ανακατεύουμε το τυρί με τη μουστάρδα ντομάτας και το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.

Την τοποθετούμε σε μια κυκλική φόρμα και από πάνω βάζουμε το σολομό.

Βγάζουμε τη φόρμα και γαρνίρουμε με το πράσο julienne και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.