Υλικά
Υλικά
60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
40 γρ. βούτυρο
60 γρ. κρόκοι αβγών
60 γρ. ασπράδια
5 γρ. κορνφλάουρ
Vanilla breeze martini
1 ποτήρι Absolute vanilla
Σναπς ροδάκινο
Παρασκευές
Μίνι σουφλέ
Αλείφουμε το εσωτερικό από δέκα μικρές φόρμες με το βούτυρο και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη μέσα για να μην κολλήσει το σουφλέ.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να αφρίσει το μίγμα.
Κατόπιν ανακατεύουμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Αναμιγνύουμε το μίγμα κρόκων με τη σοκολάτα και ρίχνουμε και τη μαρέγκα.
Μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, ρίχνουμε και το κορνφλάουρ.
Ψήνουμε τα σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Τα αφήνουμε ώσπου να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Vanilla breeze martini
Βάζουμε τη βότκα σε ένα ποτήρι μαρτίνι και προσθέτουμε ελάχιστο σναπς.