Follow us

Χόρτα γιαχνερά

Γεύσεις-ευλόγησον για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Νηστεία που στυλώνει την ψυχή και Ανάσταση με ψάρι! Φάγετε, πίετε και αγαλλιάστε...

Χόρτα γιαχνερά

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. αντίδια

300 γρ. ζοχοί

300 γρ. ραδίκια

300 γρ. σπανάκι

1 μάτσο άνηθο

1 μάτσο κρεμμυδάκια

1 φινόκιο ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα χόρτα.

Σε φαρδιά κατσαρόλα γιαχνίζουμε με λάδι το ψιλοκομμένο φινόκιο και το φρέσκο κρεμμύδι.

Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τα αντίδια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μόλις θολώσουν και μαλακώσουν τα αντίδια, προσθέτουμε τους ζοχούς και τα ραδίκια.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα γυρίζοντάς τα πάνω κάτω, μέχρι σχεδόν να μαγειρευτούν τα χόρτα.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά.

Λίγο πριν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το άνηθο.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, ελιές Χαλκιδικής ή κατσικίσια φέτα.

Συνήθως δεν αρτύζουμε με λεμόνι, για να έχουμε ιδιαίτερες γεύσεις του κάθε χόρτου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.