Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
750 γρ. σφυρίδα
8 κελύφη από κοχύλια Σεν Ζακ
2 κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
6 κόκκοι πιπέρι
2 γαρίφαλα
1/2 λάιμ (το χυμό)
1 It νερό
2 κ.γλ. αλάτι
Σάλτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 πιπεριές χαλαπένιο, ψιλοκομμένες
3 μεγάλες ντομάτες (ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
65 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
Tριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε το ψάρι μαζί με τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά, το χυμό λάιμ και το νερό, να πάρουν βράση σε μια κατσαρόλα.
Τα σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Κατόπιν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το ψάρι, το αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα-γέμιση, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε κατόπιν απαλά το ψάρι μέσα στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έτσι ώστε να «παντρευτούν» οι γεύσεις.
Βουτυρώνουμε τα 8 όστρακα, τα γεμίζουμε με το μίγμα ψαριού/σάλτσας, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και μοιράζουμε το βούτυρο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 175°C.
Σερβίρουμε αμέσως.