Follow us

Φιλέτο ζαρκαδιού σε κρούστα τρούφας

Γάλλος με βάσκικη καταγωγή, τιμημένος με τρία αστέρια Michelin κατά τη θητεία του στο Tour d’ Argent, ιδιοκτήτης και chef σήμερα του διάστερου Relais Louis XIII στο Παρίσι, ο Manuel Martinez είναι η μεγάλη φετινή άφιξη στην Αθήνα, για λογαριασμό του εστιατορίου Vardis. Κυρίες και κύριοι έχετε το προνόμιο μιας διάσημης υπογραφής στο μενού του ρεβεγιόν σας.

Φιλέτο ζαρκαδιού σε κρούστα τρούφας

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

8 χοντρά, στρογγυλά κομμάτια ζαρκαδιού, 180 γρ. το καθένα

80 γρ. φρέσκια τρούφα*

100 γρ. ψίχα ψωμιού

Θυμάρι

Δάφνη

400 γρ. βούτυρο

4 κρεμμυδάκια echalote ψιλοκομμένα

2 αχλάδια

5 cl ελαιόλαδο

20 cl κόκκινο κρασί

400 γρ. ζωμός κρέατος

Αλάτι, πιπέρι

200 γρ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο

200 γρ. κάστανα

500 γρ. άγρια μανιτάρια

* Πρόταση ΕY: Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 200 γρ. διάφορων άγριων μανιταριών (π.χ. morilles, girolles, trompetes) και να προσθέσουμε στο πανάρισμα λάδι αρωματισμένο με τρούφα

Παρασκευή

Ετοιμάζουμε την πιπεράτη σάλτσα.

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια που περισσεύουν από το κόψιμο του ζαρκαδιού, τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι, 1Ο cl κόκκινο κρασί και κατόπιν τα υπόλοιπα καρυκεύματα.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα.

Σιγοβράζουμε τα κάστανα με το ζωμό και βράζουμε τα αχλάδια κομμένα στα τέσσερα μέσα στο υπόλοιπο κόκκινο κρασί.

Ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε την τρούφα με την ψίχα του ψωμιού.

Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο το ζαρκάδι και το πανάρουμε με την τρούφα.

Το τηγανίζουμε με ελαιόλαδο.

Τηγανίζουμε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο, αφήνοντάς τα να ροδίσουν καλά.

Τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου τα φιλέτα όρθια και γύρω τα μανιτάρια, τα κομμάτια του αχλαδιού και τα κάστανα.

Περνάμε τη σάλτσα από ψιλό σουρωτήρι και περιχύνουμε το ζαρκάδι.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.