Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
1 αστακός 800 γρ.
1 γλώσσα 400 γρ.
1 ματσάκι τσάιβς
300 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. βούτυρο
400 γρ. μανιτάρια
350 γρ. σφολιάτα
5 κρεμμυδάκια echalote ή στιφάδου, ψιλοκομμένα
25 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
3 αβγά
Πιπέρι καγέν, Αλάτι
Nage για βράσιμο αστακού
100 γρ. καρότο, κομμένο σε ψιλές ροδέλες
100 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κλαδάκι θυμάρι
1/2 φύλλο δάφνης
1 χούφτα μαϊντανός
10 cl λευκό ξηρό κρασί
2 λίτρα νερό
Παρασκευή
Nage
Για να την φτιάξουμε, βάζουμε απλώς όλα τα υλικά της σε μια κατσαρόλα να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη γλώσσα το δέρμα και τα κόκαλα.
Βράζουμε τον αστακό για 15 λεπτά στη nage.
Σε 15 γρ.
βούτυρο τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, έχοντάς τα προηγουμένως βουτήξει στην κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε το μίγμα να πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε τους κρόκους τριών αβγών, το άνηθο και το τσάιβς.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε δύο κυκλικά φύλλα.
Τοποθετούμε στο ένα φύλλο, σε διαδοχικές στρώσεις, τα φιλέτα της γλώσσας, το μίγμα των μανιταριών και έπειτα τον αστακό.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά, στους 180°C.
Σερβίρουμε, συνοδεύοντας το πιάτο με σάλτσα από λιωμένο βούτυρο και χυμό λεμονιού στο πλάι.