Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα λαβράκι (κρατάμε τα κόκαλα)
4 φιλέτα φαγκρί (κρατάμε τα κόκαλα)
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι
500 γρ. ημιέτοιμο κους-κους
4 κ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κ.γλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
Ζωμός
50 ml ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι κομμένο
60 γρ. καρότα (καθαρισμένα, σε κύβους)
1/2 ντομάτα (ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομμάτια)
1/4 φινόκιο, κομμένο
1/4 από 1 στέλεχος σέλερι
1/4 κ.γλ. γλυκάνισο
1 κοφτό κ.γλ. τοματοπελτές
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 γαρίφαλο
1/4 κ.γλ. αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Ζωμός
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα ψαροκόκαλα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 2 περίπου ώρες (στα 35 λεπτά αφαιρούμε τα ψαροκόκαλα).
Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα αχνίζουμε στο ζωμό για 10 λεπτά (χρησιμοποιούμε καλαθάκι, φροντίζοντας το ψάρι να είναι έξω από το ζωμό).
Παρασκευάζουμε το κους-κους σύμφωνα με τις οδηγίες, χρησιμοποιώντας ως υγρό το ζωμό.
Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και το κόλιαντρο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το κους-κους με το ψάρι πολύ ζεστά.