Follow us

Κους-κους με ψάρι

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μπαίνει στο πιο trendy λονδρέζικο εστιατόριο και αλα(χ)φιάζεται με την ανατολίτικη αλεγκρία του. Πρόσκληση σε ένα σούπερ σέξι γαστρονομικό πάρτι με τις μαροκινές συνταγές του «Momo».

Κους-κους με ψάρι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα λαβράκι (κρατάμε τα κόκαλα)

4 φιλέτα φαγκρί (κρατάμε τα κόκαλα)

1/2 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. πιπέρι

500 γρ. ημιέτοιμο κους-κους

4 κ.γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 κ.γλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο

Ζωμός

50 ml ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι κομμένο

60 γρ. καρότα (καθαρισμένα, σε κύβους)

1/2 ντομάτα (ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομμάτια)

1/4 φινόκιο, κομμένο

1/4 από 1 στέλεχος σέλερι

1/4 κ.γλ. γλυκάνισο

1 κοφτό κ.γλ. τοματοπελτές

1/2 σκελίδα σκόρδο

1 γαρίφαλο

1/4 κ.γλ. αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή

Ζωμός
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα ψαροκόκαλα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 2 περίπου ώρες (στα 35 λεπτά αφαιρούμε τα ψαροκόκαλα).

Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα αχνίζουμε στο ζωμό για 10 λεπτά (χρησιμοποιούμε καλαθάκι, φροντίζοντας το ψάρι να είναι έξω από το ζωμό).

Παρασκευάζουμε το κους-κους σύμφωνα με τις οδηγίες, χρησιμοποιώντας ως υγρό το ζωμό.

Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και το κόλιαντρο και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το κους-κους με το ψάρι πολύ ζεστά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.