Υλικά
Υλικά (για 3 άτομα)
Ποικιλία ψαριών της αρεσκείας σας (βλ. παρασκευή)
1 αγγουράκι (σε πολύ πολύ λεπτές φετούλες)
Ρόκα (ή χόρτα ή βλίτα κλπ)
1 ραπάνι λευκό daikon (σε πολύ λεπτές φετούλες)
1 κονσέρβα yamagobo
1 φλιτζ. ponzu sauce
3-4 σταγόνες chilli sauce (ή παραπάνω, για να γίνει καυτερό)
1 κ.σ. σουσαμέλαιο
Αποξηραμένες νιφάδες bonito, για γαρνίρισμα
Φύτρες σόγιας, για γαρνίρισμα.
Παρασκευή
Ποικιλία ψαριώνΜπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ψάρια της αρεσκείας μας.
Προτείνονται: τόνος, λαβράκι, σολομός (ωμά και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες -κόντρα).
Επίσης: γαρίδες, χταπόδι, γυαλιστερές και άλλα οστρακοειδή (το χταπόδι βρασμένο, οι γαρίδες βρασμένες για 2-3 λεπτά σε ένα δάκτυλο sake, τα οστρακοειδή ωμά ή ελαφρώς βρασμένα, με το κέλυφος).Δημιουργούμε ένα «στρώμα» με τα λαχανικά.
Τοποθετούμε πάνω τα ψάρια.
Ανακατεύουμε την ponzu sauce, το chilli και το σουσαμέλαιο και τα περιχύνουμε.
Γαρνίρουμε με τις φύτρες σόγιας και τις αποξηραμένες νιφάδες bonito.