Follow us

Albacore Tataki

Japan lovers, ακονίστε τα τσοπ – στικ σας! Το ΕΥ παρουσιάζει σε πρώτη προβολή την Eat Coutoure του γιαπωνέζικου fusion. Ο top σεφ της Hyatt Osamu «Fuji» Fujita, προσφέρει σπονδές στον ουρανίσκο του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Albacore Tataki

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό φιλέτο τόνου

1 ραπάνι λευκό daίkon (ψιλοκομμένο)

1 κονσέρβα yamagobo

Φρέσκα κρεμμυδάκια

Albacore sauce

65 ml soy sauce

150 ml ponzu sauce

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

Παρασκευή

Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, δίχως λάδι, τα φιλέτα του τόνου για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά και ύστερα τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες (μέσα είναι κόκκινο και απέξω ελαφρώς τηγανισμένο).

Περιχύνουμε με την albacore sauce και γαρνίρουμε με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το yamagobo, προσθέτοντας στην κορυφή ένα «βουνό» από ψιλοκομμένο (σαν καταΐφι) ραπάνι daikon.

Albacore sauce
Αναμιγνύουμε τη soy sauce και την ponzu sauce, προσθέτοντας το σκόρδο και το τζίντζερ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.