Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό φιλέτο τόνου
1 ραπάνι λευκό daίkon (ψιλοκομμένο)
1 κονσέρβα yamagobo
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Albacore sauce
65 ml soy sauce
150 ml ponzu sauce
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
Παρασκευή
Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, δίχως λάδι, τα φιλέτα του τόνου για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά και ύστερα τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες (μέσα είναι κόκκινο και απέξω ελαφρώς τηγανισμένο).
Περιχύνουμε με την albacore sauce και γαρνίρουμε με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το yamagobo, προσθέτοντας στην κορυφή ένα «βουνό» από ψιλοκομμένο (σαν καταΐφι) ραπάνι daikon.
Albacore sauce
Αναμιγνύουμε τη soy sauce και την ponzu sauce, προσθέτοντας το σκόρδο και το τζίντζερ.