Follow us

Ριγκατόνι με γκοργκοντζόλα, αγκιναράκια και κολοκύθια

Τροχιοδρομούμε στο λονδρέζικο «γαστροδρόμιο» του Sir Terence Conran. Καθόμαστε στα τραπέζια των ρεστοράν του, τρυπώνουμε στις κουζίνες τους, μαθαίνουμε τα μυστικά τους. Ένα μενού σινιέ από τον κορυφαίο guru restaurateur του πλανήτη.

Ριγκατόνι με γκοργκοντζόλα, αγκιναράκια και κολοκύθια

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

225 γρ. ιταλικό αγκιναράκια σε λάδι

225 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

500 γρ. ριγκατόνι

225 γρ. τυρί μασκαρπόνε

225 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα (σε κύβους 1 εκ.)

25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Σουρώνουμε τα αγκιναράκια και τα κόβουμε στη μέση.

Τηγανίζουμε σε φριτέζα ή τηγάνι, μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσό χρώμα.

Τα σουρώνουμε πάλι και τα κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε το λάδι όπου μαρινάρονταν τα αγκιναράκια στο τηγάνι (αν χρειαστούμε περισσότερο, συμπληρώνουμε).

Όταν κάψει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι al dente και τα σουρώνουμε.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι με τα κολοκυθάκια σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μην πάρουν βράση.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τα ριγκατόνι και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Σερβίρουμε, βάζοντας τις τραγανές αγκινάρες στην κορυφή.

Μια ηλιόλουστη, μαμαδίστικη, μεσογειακή μακαρονάδα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.