Follow us

Βίδες με ντομάτα και τρίμμα από χωριάτικο ψωμί

Εξωτικές, έθνικ, μεσογειακές… Οκτώ al dente καλλονές για τα πιρούνια σας μόνο!

Βίδες με ντομάτα και τρίμμα από χωριάτικο ψωμί

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα)

650 γρ. βίδες

1 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί (250 γρ.), χωρίς την κόρα

1/2 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (χωρίς φύτρο)

12 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, αποφλοιωμένες, δίχως σπόρους, κομμένες σε ζαράκια

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. πλατύφυλλος βασιλικός, ψιλοκομμένος

1/2 κ.γλ. θυμάρι φρέσκο

Λίγο βαλσαμικό ξίδι ή ξίδι από κόκκινο σταφύλι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, το βάζουμε στη σχάρα και το ψήνουμε εωσότου στεγνώσει, για να μπορούμε να το τρίψουμε (κρατάμε την πόρτα του φούρνου στην αρχή ανοιχτή για πιο αποτελεσματικό φρυγάνισμα).

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι, ρίχνουμε το τρίμμα μαζί με το σκόρδο και ανακατεύουμε για 10 λεπτά συνεχώς, μέχρι να ροδίσει.

Το βάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ γυάλινο ή κεραμικό σκεύος αναμιγνύουμε τις ντομάτες με τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτοντας το ξίδι για να ενισχύσουμε τη γεύση.

Βράζουμε al dente τις βίδες σε αλατισμένο νερό.

Σουρώνουμε.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν στο μπολ με τις ντομάτες, προσθέτουμε το τρίμμα του ψωμιού και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Μια ηλιόλουστη, μαμαδίστικη, μεσογειακή μακαρονάδα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.