Follow us

Σπαγκέτι με 7 λαχανικά

Εξωτικές, έθνικ, μεσογειακές… Οκτώ al dente καλλονές για τα πιρούνια σας μόνο!

Σπαγκέτι με 7 λαχανικά

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

1/2 κιλό σπαγκέτι

Σάλτσα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 ώριμες ντομάτες, αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, κομμένες σε ζαράκια

1/2 φλιτζ. φύλλα βασιλικού

2 φουντίτσες φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ζάχαρη

Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Λαχανικά

1 κολοκυθάκι μέτριο

1 κίτρινο κολοκυθάκι, μέτριο, ή μια μικρή φέτα κολοκύθας

1 πιπεριά κόκκινη, χωρίς σπόρους

1 πιπεριά κίτρινη, χωρίς σπόρους

1/2 μελιτζάνα φλάσκα

1 κρεμμύδι μεγάλο

3 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, χονδροκομμένες, χωρίς σπόρους

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 φουντίτσα φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένη

4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

Χονδρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Τριμμένο Pecorino

Παρασκευή

Σάλτσα
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 κουτ.

σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικό και το θυμάρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, και ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά για να πάρουν μία βράση.

Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Περνάμε το μίγμα από το μαχαίρι του μίξερ, μέχρι να γίνει πουρές, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Λαχανικά
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.

Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι μια κουταλιά ελαιόλαδο, αρχίζοντας το σοτάρισμα των λαχανικών.

Ρίχνουμε πρώτα το κολοκύθι και το κίτρινο κολοκύθι ή την κολοκύθα, για 3 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Συνεχίζουμε με τις πιπεριές για 3 λεπτά και τις μεταφέρουμε στο ταψί.

Κατόπιν, είναι η σειρά της μελιτζάνας μαζί με το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά, προσθέτοντας επιπλέον 2 κουτ.

σούπας λάδι.

Τα βάζουμε και αυτά στο ταψάκι.

Τελειώνουμε με τις ντομάτες, σοτάροντας για 3-4 λεπτά και τις περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας περιοδικά.

Παράλληλα, βράζουμε al dente το σπαγκέτι, σε αλατισμένο νερό.

Βγάζουμε το ταψί με τα λαχανικά από το φούρνο, ζεσταίνουμε τη σάλτσα, σουρώνουμε το σπαγκέτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού, ελιές Καλαμών και τριμμένο Pecorino.

Προχωρημένη μεσογειακή σπαγκετάδα, με σημασία στη λεπτομέρεια.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.