Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κιλό σπαγκέτι, με γεύση ντομάτας
1/2 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα δύο
2 κ.γλ. φύλλα κόλιαντρου, χονδροκομμένα
Χυμός από ένα μικρό λεμόνι και το ξύσμα του
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 1/2 κ.σ, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 ώριμα, αβοκάντο, μικρά, κομμένα σε κύβους 1 εκ.
1/2 πιπεριάς χαλαπένιο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Αναμιγνύουμε σε βαθύ σκεύος τα ντοματίνια, το κόλιαντρο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα τους κύβους του αβοκάντο, ανακατεύοντας προσεκτικά.
Αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
Βράζουμε al dente το σπαγκέτι για 7 λεπτά, σε αλατισμένο νερό.
Σουρώνουμε την pasta, την περνάμε στα άλλα υλικά και ανακατεύουμε με προσοχή.
Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα, στολίζοντας με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η ψυχή της μεξικάνικη κουζίνας γίνεται μια ασυνήθιστη σπαγκετάδα, με απαλή, δροσιστική και πικάντικη γεύση.