Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Καρπάτσιο
340 γρ. φρέσκο λαβράκι. φιλεταρισμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (τα άσπρα μέρη), ψιλοκομμένα
2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
100 γρ. καθαρισμένη αντράκλα
Ντρέσινγκ
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. απλή σόγια σος
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λάιμ
1 1/2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ. + 1 κ.γλ. σπόροι σουσαμιού
2 κ.σ. χυμός τζίντζερ
1 κ.γλ. σουσαμέλαιο
1/4 κ.γλ. σκόρδο. ψιλοκομμένο
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγέν
Παρασκευή
Σε ένα καθαρό ξύλο κοπής και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε κατά μήκος το λαβράκι σε πολύ λεπτές φέτες.
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.
Μαρινάρουμε σε αυτό για 10-15 λεπτά τις φέτες του ψαριού.
Κατόπιν, μοιράζουμε το ψάρι σε 4 πιάτα, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με κρεμμυδάκια και κόλιαντρο.
Περιχύνουμε με 1 1/2 κ.γλ.
από το ντρέσινγκ το ψάρι σε κάθε πιάτο.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την αντράκλα.
Βάζουμε στο κέντρο κάθε πιάτου από ένα μπουκέτο αντράκλας και σερβίρουμε αμέσως.
Καρπάτσιο λαβράκι με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, τζίντζερ, κόλιαντρου: Εστιατόριο «Βαρούλκο», σεφ Λευτέρης Λαζάρου.