Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κιλό σπαγκέτι
1/2 κιλό μικρά φρέσκα ντοματίνια ή ντοματίνια Σαντορίνης
350 γρ. αρακάς φρέσκος ή καταψυγμένος
2 κ.σ. δυόσμος φρεσκοκομμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130°C.
Κόβουμε τα ντοματίνια κατά μήκος και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και ψήνουμε για μία-μιάμιση ώρα, εωσότου αποξηραθούν, αλλά να μην καούν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ραντίζουμε με 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο.
Βράζουμε το σπαγκέτι al dente σε αλατισμένο νερό.
Παράλληλα βράζουμε σε λίγο νερό τον αρακά, εωσότου μαλακώσει, και τον περνάμε αμέσως από κρύο νερό για να διατηρηθεί το χρώμα του.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τον αρακά, τα περνάμε στο ζεστό τηγάνι, ρίχνουμε τα ντοματίνια με τη σάλτσα τους και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε σε βαθιά μεγάλα πιάτα, γαρνίρουμε με δυόσμο και τρίβουμε μαύρο πιπέρι.
Τα ψημένα ντοματίνια δίνουν μια γλυκιά, ηλιόλουστη υπέρπυκνη γεύση και άρωμα στο πιάτο και ο φρέσκος δυόσμος το απογειώνει.