Υλικά
Υλικά
1 καρπούζι
100 γρ. μανούρι
2 γρ. φύλλα ιβίσκου
15 φύλλα δυόσμου
10 ml χυμός λεμονιού
20 γρ. ζάχαρη
1 γρ. μπαχάρι
1 αποξεραμένη πιπεριά τσίλι 3
dl νερό
Vinsanto and fresh mint
Κρασί vinsanto
Φύλλα δυόσμου
Παρασκευές
«Τουρσί» από καρπούζι και μανούρι
Τεμαχίζουμε το καρπούζι σε φέτες 5 χιλ.
Κατόπιν, κόβουμε ροδέλες με διάμετρο 3 εκ.
Κόβουμε το μανούρι με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε μια φέτα από το μανούρι ανάμεσα σε δύο φέτες καρπουζιού.
Φτιάχνουμε ένα «τσάι» -από τον ιβίσκο, 5 φύλα δυόσμου, το λεμόνι, το all spice- και το παγώνουμε.
Τοποθετούμε τις στοίβες από το καρπούζι και το μανούρι σε ένα δοχείο διαφανές και περιχύνουμε με το τσάι.
Σερβίρουμε με καλαμάκι για το τσάι και τσοπ στικς για το καρπούζι και το μανούρι.
Vinsanto and fresh mint
Σερβίρουμε το βινσάντο σε ποτήρια κρασιού και γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο.