Follow us

Σπαράγγια με σάλτσα ολλανδική (sause hollandaise)

Καραγάτσnς, Τσίρκας, Μποστ, Ταχτσής, Καρυστιάνn, Καραπάνου, Ξανθούλnς, Μιχαλοπούλου. Βάζουμε σελιδοδείκτη στα Βιβλία τους και ανοίγουμε την κουζίνα τους! Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Τα αγαπημένα φαγητά των συγγραφέων μας», παρουσιάζουμε τις copyright συνταγές οκτώ best seller Ελλήνων λογοτεχνών - με σκηνικό τn fiction τους.

Σπαράγγια με σάλτσα ολλανδική (sause hollandaise)

Υλικά

Υλικά

1 κιλό σπαράγγια φρέσκα


Σάλτσα

5 κρόκοι αβγών

Αλάτι, πιπέρι άσπρο

Λίγη πάπρικα

250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο

2 λεμόνια (χυμός)

Παρασκευή

Πλένουμε καλά τα σπαράγγια.

Κόβουμε το κάτω μέρος.

Τα χωρίζουμε κάθε 6-8, ανάλογα με το πάχος τους, και τα δένουμε με χοντρή κλωστή για να μη σπάσουν στο βράσιμο.

Τα βάζουμε όρθια στην κατσαρόλα, αφήνοντας το πάνω μέρος τους έξω από το νερό, για να βράσει καλά το κάτω μέρος τους, το πιο σκληρό.

Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.

Πετάμε το-νερό.

Αυτό γίνεται γιατί καμιά φορά είναι λίγο πικρά.

Μετά, βράζουμε νερό, υπολογίζοντας 1 λίτρο 1 κουταλιά της σούπας αλάτι Στο νερό αυτό βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι το κάτω μέρος τους να μαλακώσει και να γίνει τρυφερό.

Επειδή το κάτω μέρος χρειάζεται περισσότερη ώρα, μπορούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να αφαιρέσουμε λίγο νερό, για να μη λιώσουν οι κορυφές τους.

Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε κατά μήκος σε μακρόστενη, ζεστή πιατέλα.

Σάλτσα: Είναι αρκετά ευαίσθητη και θέλει προσοχή για να πετύχει Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας νερό με λίγο αλάτι Το αφήνουμε να βράσει

Χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο.

Βγάζουμε το νερό από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει ρίχνουμε τους κρόκους.

Σε μπεν-μαρί ακουμπάμε το σκεύος με τη σάλτσα και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλάτι και την πάπρικα.

Την τελευταία στιγμή ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε καλά.

Μποστ: Σπαράγγια με σάλτσα ολλανδική

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.