Follow us

Σέλινο σε παλαιό ξίδι + Πίτες άζυμες

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος ερευνά τις Γραφές. Ψάχνει στο Ταλμούδ και στο Ευαγγέλιο κατεβάζει εγκυκλοπαίδειες και μαγειρικό βιβλία. Κάνει το σταυρό του, παίρνει βαθιά ανάσα και... ιδού τι έφαγαν στον Μυστικό Δείπνο ο Ιησούς και οι μαθητές του.

Σέλινο σε παλαιό ξίδι + Πίτες άζυμες

Υλικά

Υλικά

Σέλινο σε παλαιό ξίδι

3 ματσάκια σέλινο

1/4 λίτρου ξίδι παλαιό

8 γαρίφαλα

25 γρ. κόκκοι μαύρου πιπεριού

1 ξυλάκι κανέλα

20cl λάδι

Πίτες άζυμες

1/2 κιλό αλεύρι

Νερό όσο «σηκώσει»

Παρασκευή

Σέλινο σε παλαιό ξίδι
Καθαρίζουμε τα σέλινα, κρατώντας τις καρδιές, και τα αφήνουμε σε ένα πολύ δροσερό μέρος.

Βράζουμε το ξίδι μαζί με τα μπαχαρικά και το λάδι για 6 λεπτά.

Το περνάμε από το τρυπητό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε έπειτα σε ένα μπολ το ξίδι και βουτάμε μέσα του το σέλινο.

Πίτες άζυμες
Πλάθουμε γρήγορα τη ζύμη, την ανοίγουμε σε πάρα πολύ λεπτό φύλλο (όπως μια κρέπα).

Την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να κάνει μια δαντέλα -με αυτόν τον τρόπο την εμποδίζουμε να φουσκώσει.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220°C και χωρίς καθόλου καθυστέρηση τοποθετούμε τις πίτες σε ταψί ανά δύο, μέχρι να ψηθούν πολύ καλά και να γίνουν τραγανές.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.