Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
320 γρ. ρύζι αρμπόριο (ή καρολίνα)
1 γρ. σαφράν
1 λίτρο ζωμός χορταρικών
150 γρ. βούτυρο
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1 λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Παρασκευή
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κύβους.
Σοτάρουμε σε ψηλό κατσαρολάκι το φρέσκο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας συνέχεια για μερικά λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τμηματικά το ζωμό λαχανικών, τα λαχανικά και το σαφράν, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 20 λεπτά.
Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αλατοπίπερο και το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να γίνει ένα σώμα.
Σερβίρουμε το ριζότο καυτό στα πιάτα.