Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
400 γρ. ζυμαρικά orecchiette
300 γρ. κουκουνάρι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
10 γρ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Παρασκευή
Βράζουμε τα orecchiette al dente και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, δουλεύουμε στο μπλέντερ το κουκουνάρι, την κρέμα γάλακτος, τη μισή παρμεζάνα και το αλατοπίπερο ώσπου να γίνουν κρέμα.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τη σάλτσα με λίγο βούτυρο και λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
Μετά ρίχνουμε τα orecchiette στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε, και αφού αναμιχθούν καλά με τη σάλτσα, τα σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το μαϊντανό.