Υλικά
Υλικά
Pesto δυόσμου με αμύγδαλο, τυρί Σαν Μιχάλη και ξίδι φραμπουάζ
100 γρ. αμύγδαλα, άσπρα, καβουρδισμένα
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί Σαν Μιχάλη, τριμμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού δυόσμος και λίγη ρόκα
1 κ.γλ. ξίδι φραμπουάζ
Φραγκόκοτα γεμιστή με ρικότα και άνηθο (για 4 άτομα)
4 στήθη φραγκόκοτας
300 γρ. ρικότα
1 φλιτζ. του καφέ άνηθο
1 κ.σ. χονδροκομμένο πιπέρι
1 νεροπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
Παρασκευή
Φραγκόκοτα γεμιστή με ρικότα και άνηθο
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη ρικότα με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το άνηθο, το μισό πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Ετοιμάζουμε τα στήθη της φραγκόκοτας.
Με ένα μαχαίρι τα ανοίγουμε και τα κάνουμε πλατιά.
Βάζουμε σε καθένα το 1/4 της γέμισης και τα τυλίγουμε σε ρολό.
Τα δένουμε με σπάγκο φυτικό σε 3 σημεία.
Τα μαρινάρουμε στο κόκκινο κρασί μαζί με το υπόλοιπο πιπέρι, για 6 ώρες.
Τα βγάζουμε και τα σοτάρουμε στο βούτυρο.
Τα σβήνουμε με το κονιάκ.
Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 1/2 ώρα.
Τα κόβουμε φετούλες και σερβίρουμε με το pesto.
Pesto
Aνακατεύουμε καλά όλα υλικά στο μπλέντερ.