Υλικά
Υλικά
Pesto κόλιανδρου με φιστίκια πεκάν, σοκολάτα, balsamico
30 γρ. φρέσκα φυλλαράκια κόλιανδρο
100 γρ. φιστίκια πεκάν (Αμερικής)
1 κ.σ. πικρή σοκολάτα, λιωμένη
1 κ.γλ. καλό balsamico
Καρέ ελαφιού με πουρέ από σύκο και αρμπαρόριζα
(για 4 άτομα)
1 καρέ από ελάφι, μήκους περίπου 10 εκ.
15 ξερά σύκα καλαματιανά
5 φυλλαράκια αρμπαρόριζα για τη γέμιση
1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, θρούμπι, μπούκοβο
Παρασκευή
Καρέ ελαφιού με πουρέ από σύκο και αρμπαρόριζα
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί μαζί με τα σύκα και την αρμπαρόριζα, περίπου για 15 λεπτά.
Αφήνουμε το μίγμα να γίνει χλιαρό και το περνάμε από το μίξερ για να γίνει πολτός.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το καρέ, το γεμίζουμε με τον πουρέ των σύκων και το τυλίγουμε.
Το δένουμε με σπάγκο σε 3 σημεία.
Φτιάχνουμε ένα μίγμα με λίγο αλάτι, πιπέρι, το θρούμπι και το μπούκοβο.
Τρίβουμε το καρέ με το μίγμα των μπαχαρικών και το αφήνουμε για 1 ώρα εκτός ψυγείου.
Το ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 180°C για 1 ώρα.
Αφαιρούμε τους σπάγκους, το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα pesto.
Pesto
Ανακατεύουμε καλά όλα τα κατά υλικά στο μπλέντερ.