Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
50 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα
100 mI κρέμα γάλακτος
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
100 mI κρασί Porto
5 γρ. τρούφες, κομμένες σε λεπτές φέτες (ή, εναλλακτικά, λίγο λάδι αρωματισμένο με τρούφα)
250 mI νερό
50 γρ. φουαγκρά, κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο από το βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο και το νερό.
Όταν το μίγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Περνάμε το μίγμα από το μπλέντερ και το ξαναβάζουμε στη φωτιά για να κάψει Ανακατεύουμε μέσα το υπόλοιπο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το πορτό και το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε καυτή τη σούπα στα πιάτα και τη γαρνίρουμε με τους κύβους του φουαγκρά και τα φετάκια τρούφας.
(Τη σούπα υπογράφει ο σεφ Ζακ Σιμπουά).