Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
8 κομμάτια πεσκανδρίτσα (80 γρ. το καθένα)
1 λίτρο γάλα (πρόβειο ει δυνατόν)
125 γρ. μέλι
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
100 γρ. βούτυρο
Πουρές σύκων
300 γρ. φρέσκα σύκα
1 ποτήρι ξίδι
150 γρ. ζάχαρη
Νερό
Παρασκευή
Βράζουμε το γάλα με το μέλι και το θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ποσάρουμε για λίγο το ψάρι.
Μόλις βράσει το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε το υγρό να είναι ζεστό και να μη βράζει.
Ρίχνουμε τα κομματάκια του ψαριού για 5 λεπτά και τα βράζουμε (προσοχή: όσο βράζει το ψάρι τόσο σκληραίνει).
Βγάζουμε το ψάρι από το γάλα και το διατηρούμε χλιαρό.
Ξαναβράζουμε το γάλα με το μέλι, ανεβάζοντας τη φωτιά, ώστε να μείνει η μισή ποσότητα.
Αλατοπιπερώνουμε και πριν τραβήξουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, χτυπώντας με το σύρμα απαλά, για να δέσει η σάλτσα και να γυαλίσει.
Πουρές σύκων
Καθαρίζουμε τα σύκα από τη φλούδα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το νερό, το ξίδι και τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1 ώρα).
Βγάζουμε τα σύκα από το υγρό, τα πρεσάρουμε και τα περνάμε από σίτα, για να γίνουν πούρες.
Αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε τις μερίδες του ψαριού στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και το μέλι, γαρνίρουμε με τρεις μικρές πυραμίδες πουρέ σύκου, και σερβίρουμε.