Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μικρά κομμάτια στήθος πάπιας (150 γρ. το καθένα)
Κουκουνάρι
Λίπος πάπιας
5 κ.σ. μέλι
1 λεμόνι
3 γαρίφαλα
200 γρ. κόκκινα φρούτα (κασίς, γκροσέιγ, μύρτιλα, μούρα)
2 κ.σ. κορνφλάουρ
Παρασκευή
Χαρακώνουμε ελαφρώς και σταυρωτά την πάπια από τη μεριά της πέτσας, και τη μαρινάρουμε με αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τη μισή ποσότητα των κόκκινων φρούτων με λίγο νερό και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε το μέλι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συμπληρώνουμε με τα γαρίφαλα.
Ρίχνουμε το ζωμό από τα κόκκινα φρούτα και αφήνουμε να βράσει καλά.
Προς το τέλος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φρούτα (δεν πρέπει να τα αφήσουμε να βράσουν πολύ, για να μη διαλυθούν) και εν συνεχεία αλάτι και πιπέρι -όσο χρειάζεται Δένουμε τη σάλτσα με κορνφλάουρ.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λίπος της πάπιας και σοτάρουμε την πάπια από την πλευρά της πέτσας, μέχρι να ροδίσει.
Τη βγάζουμε από το τηγάνι και τη διατηρούμε ζεστή.
Στο ίδιο λίπος σοτάρουμε και τα κουκουνάρια.
Κόβουμε την πάπια σε λεπτά κομμάτια, την τοποθετούμε στο πιάτο σε σχήμα αστεριού, στη μέση τοποθετούμε το κουκουνάρι και απλώνουμε τη σάλτσα με τα φρούτα γύρω γύρω.
Σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό.