Follow us

Prada: Κολοκυθόσουπα με τζίντζερ, πικραμύγδαλα και κανελόνια πράσου, από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

Prada, Miyake, Yves Saint Laurent, Versace, Louis Vuitton, Missoni: έξι διάσnμοι Οίκοι μόδας μετατρέπονται σε προκλητικά εδέσματα για ένα ονειρεμένο σινιέ ρεβεγιόν.

Prada: Κολοκυθόσουπα με τζίντζερ, πικραμύγδαλα και κανελόνια πράσου, από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

1 πατάτα μεγάλη

500 γρ. κολοκύθα κίτρινη

1 πράσο μεγάλο

1 κρεμμύδι φρέσκο

1 τζίντζερ

50 γρ. πικραμύγδαλα ή αμύγδαλα μαριναρισμένα σε amaretto

1 1/2 λίτρο ζωμός κοτόπουλου

Λίγο φασκόμηλο

Λίγο ηλιέλαιο

60 γρ. παρμεζάνα

Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τα κανελόνια, τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βράζουμε σε ατμό ή σε ζεστό νερό, για 8-1Ο λεπτά.

Σοτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο και λίγο βούτυρο τους κύβους της κολοκύθας, της πατάτας, του πράσου, προσθέτοντας το τριμμένο τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και λίγες σταγόνες amaretto.

Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου και λίγα φύλλα φασκόμηλου (προαιρετική ποσότητα) και αφήνουμε τη σούπα να βράσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τέλος, περνάμε τη σούπα από μύλο και σερβίρουμε με ένα κανελόνι πράσου στο κέντρο του πιάτου.

Η εκπληκτική άνεση με την οποία το ρετρό εισβάλλει στη ζωή μας, με έναν απίστευτο αέρα μοντερνισμού, ώθησε τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη στην κλασική θέρμη μιας σούπας από κίτρινο κολοκύθι.

Από την άλλη, η ριζοσπαστική-παιχνιδιάρικη αύρα της Prada τού έδωσε την ιδέα να σερβίρει τη σούπα με ένα νεωτεριστικό κανελόνι από πράσα, γεμιστό με τζίντζερ και πικραμύγδαλα.

Παρασκευή

Προετοιμασία
Κόβουμε το πράσο σε μπαστουνάκια 5 εκ. Αφαιρούμε σπρώχνοντας με τα δάχτυλα το εσωτερικό του, κρατώντας τον εξωτερικό φλοιό άδειο, σαν ένα κανελόνι. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το εσωτερικό του πράσου, την πατάτα και τα 400 γρ. από την κίτρινη κολοκύθα. Ψιλοκόβουμε τα 100 γρ. της κολοκύθας και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Σπάζουμε τα πικραμύγδαλα σε μεγάλα κομμάτια.

Με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τα κανελόνια, τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βράζουμε σε ατμό ή σε ζεστό νερό, για 8-1Ο λεπτά. Σοτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο και λίγο βούτυρο τους κύβους της κολοκύθας, της πατάτας, του πράσου, προσθέτοντας το τριμμένο τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και λίγες σταγόνες amaretto. Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου και λίγα φύλλα φασκόμηλου (προαιρετική ποσότητα) και αφήνουμε τη σούπα να βράσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Τέλος, περνάμε τη σούπα από μύλο και σερβίρουμε με ένα κανελόνι πράσου στο κέντρο του πιάτου. Η εκπληκτική άνεση με την οποία το ρετρό εισβάλλει στη ζωή μας, με έναν απίστευτο αέρα μοντερνισμού, ώθησε τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη στην κλασική θέρμη μιας σούπας από κίτρινο κολοκύθι. Από την άλλη, η ριζοσπαστική-παιχνιδιάρικη αύρα της Prada τού έδωσε την ιδέα να σερβίρει τη σούπα με ένα νεωτεριστικό κανελόνι από πράσα, γεμιστό με τζίντζερ και πικραμύγδαλα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.