Follow us

Παστέλι από πασατέμπο με μους μήλου

Ρελάνς στο σολομό και στο χαβιάρι. Δημιουργούμε ένα gourmet δείπνο με πάνφθηνες σπεσιαλιτέ. Υψηλή γεύση, υψηλή εμφάνιση, κόστος χαίρε τίποτα!

Παστέλι από πασατέμπο με μους μήλου

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

Παστέλι

300 γρ. πασατέμπος καθαρισμένος

300 γρ. ζάχαρη

2 πρέζες κανέλα

2 πρέζες γλυκάνισο

Μους μήλου

4 σκληρά, πράσινα μήλα

2 πρέζες κανέλα

2 πρέζες γλυκάνισο

Παρασκευή

Καβουρδίζουμε τον πασατέμπο σε στεγνό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε κανέλα και γλυκάνισο.

Κάνουμε καραμέλα τα 200 γρ.

της ζάχαρης με λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τον πασατέμπο.

Απλώνουμε το μίγμα, σε πολύ λεπτή στρώση πάνω σε μια λαδόκολλα, στο μάρμαρο του πάγκου εργασίας, το σκεπάζουμε με άλλη μια λαδόκολλα και το περνάμε με τον πλάστη, ώστε να γίνει επίπεδο και λεπτό.

Το αφήνουμε να κρυώσει.


Στη συνέχεια, αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα, το κόβουμε σε τετράγωνα πλευράς 10 εκ., χρησιμοποιώντας λεπτό μαχαίρι.

Κατόπιν, ξεκολλάμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το κομμάτι από την κάτω λαδόκολλα.

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα μήλα σε νερό που τα σκεπάζει, μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο, επί 10-15 λεπτά, χωρίς να τα αφήσουμε να μαλακώσουν πάρα πολύ.

Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε κάθε πιάτο ένα κομμάτι παστέλι, απλώνουμε πάνω 2 κουταλιές σούπας από το μήλο και το σκεπάζουμε με άλλο ένα κομμάτι παστέλι.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.