Follow us

Κρουτόν με ντομάτα κονφί και παρμεζάνα

Παρτίστικn εορταστική πολυτέλεια με σαμπάνια και φίνο finger food. Ο σεφ της Moet & Chandon, Pascal Tingaud, σε μια επίσκεψη αστραπή στην Αθήνα, συνδυάζει για το ΕΥ εδέσματα με καμπανίτες.

Κρουτόν με ντομάτα κονφί και παρμεζάνα

Υλικά

Υλικά (για 10 άτομα)

1/2 μπαγκέτα σε λεπτές φέτες

4 ντομάτες

1 κ.σ. λάδι

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη σε χοντρά κομμάτια

20 γρ. θυμάρι

20 γρ. δάφνη

20 γρ. ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τη φλούδα και τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα τους σε φέτες.

Βάζουμε τις ντομάτες σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με θυμάρι, δάφνη, ζάχαρη, σκόρδο, τις αλείφουμε με λάδι, αλατίζουμε, και τις σιγοψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 110°C.

Κατόπιν, απλώνουμε ντομάτες και παρμεζάνα πάνω στα κρουτόν της μπαγκέτας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.