Follow us

Ρυζοσαλάτα σούσι με ξιφία από τον σεφ Κώστα Τσίγκα

Ντοματόρυζο με σολομό, πρασόρυζο με μπακαλιάρo... Ο σεφ Κώστας Τσίγκας λανσάρει σούσι σε άπταιστη ελληνική γλώσσα και οι Γιαπωνέζοι τρελαίνονται.

Ρυζοσαλάτα σούσι με ξιφία από τον σεφ Κώστα Τσίγκα

Υλικά

Υλικά (για 3 κομμάτια)

3 κομμάτια ξιφία

1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή παρμπόιλντ

2 φλιτζ. νερό

1 φλιτζ. φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (άνηθο, δυόσμος, θυμάρι)

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

1/4 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια

1/4 φλιτζ. ελιές μαύρες

1/4 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. κάππαρη

2 αντσούγιες ψιλοκομμένες

2 κ.σ. καρύδι ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζ. κατσικίσια φέτα

1/6 φλιτζ. ξίδι

1/4 φλιτζ. λεμόνι

1/4 κ.σ. σαφράν

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε τον ξιφία με το λεμόνι, το σαφράν, αρκετό πιπέρι και λίγο αλάτι, και τον αφήνουμε να μαριναριστεί.

Βράζουμε το ρύζι στο νερό και μόλις το νερό απορροφηθεί, αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει Αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον ξιφία και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να αναμιχθούν όλες οι διαφορετικές γεύσεις.

Σχηματοποιούμε το ρύζι, και προσθέτουμε από πάνω ένα κομμάτι από τον ξιφία.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.