Υλικά
Υλικά (για 3 κομμάτια)
3 σαρδέλες
3 φύλλα φυκιού νόρι
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή παρμπόιλντ
1 φλιτζ. σπανάκι, λιωμένο στο μίξερ
1 φλιτζ. νερό
1 κ.σ. βούτυρο
Ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. σπανάκι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. λεμόνι
Παρασκευή
Βάζουμε το νερό και το λιωμένο σπανάκι να βράσουν.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μόλις είναι έτοιμο το προσθέτουμε στο νερό.
Βράζουμε ρύζι, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Βγάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το άνηθο και το μισό λεμόνι.
Σε ένα ψάθινο ευλύγιστο σουπλά απλώνουμε ένα φύλλο νόρι, πάνω του μια στρώση σπανακόρυζο και στο κέντρο τη σαρδέλα.
Κατόπιν τυλίγουμε το ρολό και κολλάμε την άκρη του φυκιού, βρέχοντάς την.
Κόβουμε το ρολό στη μέση και κατόπιν τα 2 μισά του και πάλι στη μέση (με πολύ κοφτερό μαχαίρι).