Follow us

Νορι σούσι με σπανακόρυζο και σαρδέλα από τον σεφ Κώστα Τσίγκα

Ντοματόρυζο με σολομό, πρασόρυζο με μπακαλιάρo... Ο σεφ Κώστας Τσίγκας λανσάρει σούσι σε άπταιστη ελληνική γλώσσα και οι Γιαπωνέζοι τρελαίνονται.

Νορι σούσι με σπανακόρυζο και σαρδέλα από τον σεφ Κώστα Τσίγκα

Υλικά

Υλικά (για 3 κομμάτια)

3 σαρδέλες

3 φύλλα φυκιού νόρι

1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή παρμπόιλντ

1 φλιτζ. σπανάκι, λιωμένο στο μίξερ

1 φλιτζ. νερό

1 κ.σ. βούτυρο

Ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. σπανάκι ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 Κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

3 κ.σ. λεμόνι

Παρασκευή

Βάζουμε το νερό και το λιωμένο σπανάκι να βράσουν.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μόλις είναι έτοιμο το προσθέτουμε στο νερό.

Βράζουμε ρύζι, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Βγάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το άνηθο και το μισό λεμόνι.

Σε ένα ψάθινο ευλύγιστο σουπλά απλώνουμε ένα φύλλο νόρι, πάνω του μια στρώση σπανακόρυζο και στο κέντρο τη σαρδέλα.

Κατόπιν τυλίγουμε το ρολό και κολλάμε την άκρη του φυκιού, βρέχοντάς την.

Κόβουμε το ρολό στη μέση και κατόπιν τα 2 μισά του και πάλι στη μέση (με πολύ κοφτερό μαχαίρι).

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.