Υλικά
Υλικά (για 1 1/2 φλιτζάνι περίπου)
10 ξεροί χουρμάδες, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένοι στη μέση
2 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κ.σ. φλούδα λεμονιού (χωρίς το άσπρο), πολύ καλά ψιλοκομμένη
1 κ.σ, μέλι
1 κ.σ. ξίδι από sherry
1 1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3/4 κ.γλ. κανέλα τριμμένη
1/4 κ.γλ. κύμινο τριμμένο
1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν, σε σκόνη
1/8 κ.γλ. μπαχάρι, σε σκόνη
1 κ.σ, φύλλα φρέσκου κόλιαντρου, ψιλοκομμένα
2 κ.σ, φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
Παρασκευή
Βράζουμε τους χουρμάδες στο νερό, σε μέτρια φωτιά, επί 8-10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν και να μείνει το μισό νερό.
Αδειάζουμε την κατσαρόλα στο μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα κάνουμε πουρέ.
Σερβίρεται με: Αρνί, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, ή με αραβικές πίτες.