Follow us

Salsa Borracha (μεθυσμένη)

Ορεκτικές, πικάντικες, παρτίστικες. Πολύχρωμες αλχημείες υλικών, που δίνουν στα φαγητά beat και νεύρο.

Salsa Borracha (μεθυσμένη)

Υλικά

Υλικά (για 3 φλιτζάνια, περίπου)

12-15 μικρές, ξερές καυτερές πιπεριές τσίλι, χωρίς σπόρους και κοτσάνια.

4 κ.σ. λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε μικροσκοπικούς κύβους

1 1/2 κ.γλ. παρθένο ελαιόλαδο

1 1/4 φλιτζ. (1 μπουκάλι) μαύρη μπίρα, όπως η Negra Modelo

2 σκελίδες σκόρδο, ψημένες

3 ντομάτες, ψημένες στο γκριλ, ώσπου να μαυρίσει η φλούδα τους

1/2 κ.γλ. καβουρντισμένο κύμινο, σε σκόνη

1/2 κ.γλ. καβουρντισμένη ρίγανη, τριμμένη

3/4 κ.γλ. αλάτι

120 γρ. φέτα ή ξερό κατσικίσιο τυρί, τριμμένο

Παρασκευή

Καβουρντίζουμε τις πιπεριές και τις ρίχνουμε για 30 λεπτά μέσα σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.

Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 του φλιτζανιού από το νερό τους.

Αφαιρούμε τα «νεύρα» τους και τις βάζουμε στο μπλέντερ.

Αν το νερό τους, που έχουμε κρατήσει, δεν πικρίζει, το προσθέτουμε και αυτό, αλλιώς ρίχνουμε 1/2 του φλιτζ.

νερό της βρύσης.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι επί 5 λεmά, σε μέτρια φωτιά, και το προσθέτουμε στις πιπεριές.

Ρίχνουμε στη συνέχεια το σκόρδο, τις ντομάτες (αφού τις ξεφλουδίσουμε), το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι και την μπίρα.

Τα χτυπάμε όλα μαζί ώσπου να γίνουν πουρές τον μεταφέρουμε σε γαβάθα σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί.



Σερβίρεται με: Μοσχάρι ή αρνάκι, και φυσικά με «νάτσος».

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.