Υλικά
Υλικά (για 2 1/2 φλιτζάνια, περίπου)
1/2 του φλιτζ. ξερά μαύρα φασόλια, πλυμένα
1/3 κ.γλ. αλάτι
1 φλιτζ. μάνγκο, κομμένο σε κύβους
3 κ.σ. πολύ ψιλά τετραγωνάκια από μεγάλη κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους
1 κ.σ. καυτερή σάλτσα τσίλι
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λάιμ
Παρασκευή
Βράζουμε τα φασόλια επί 1 έως 1 1/2 ώρα, ώσπου να μαλακώσουν, προσθέτοντας 1/2 κ.γλ.
αλάτι προς το τέλος του βρασίματος.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα αδειάζουμε σε μια γαβάθα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρεται με: Ψητό αστακό ή καραβίδες ή ψητό ψάρι σαν τη πεσκανδρίτσα, αλλά ακόμη και με φιλέτο κροκόδειλου.