Follow us

Φρέσκα Βιετναμέζικα ρολά

Δύση συναντάει την ανατολή στις εκπληκτικές μαγειρικές συνθέσεις του σουπερ σταρ της Αυστραλέζικης κουζίνας NeiI Perry. Μύηση στα μυστικά του Fusion σε ανοικτή γραμμή με τις μαρμίτες του «Rockpool» του καλύτερου εστιατόριου του Σίδνεϊ. Για όσους τυχερούς βρεθούν εκεί εν όψει Ολυμπιακών αγώνων.

Φρέσκα Βιετναμέζικα ρολά

Υλικά

Υλικά για 8 κομμάτια

50 γρ. βερμιτσέλι

2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια

1 κ.σ. καβουρντισμένα φιστίκια, κοπανισμένα

1 μεγάλο αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε μπαστουνάκια

1 φλιτζ. φρέσκα βλασταρίνια

1/2 φλιτζ. φύλλα δυόσμου

1/2 φλιτζ. φύλλα κόλιανδρου

8 στρογγυλά φύλλα ρυζιού (26 εκ.)

8 φυλλαράκια chives

Για τη γαρνιτούρα

4 κ.σ. hoisin sauce

1/2 κ.γλ. τριμμένα φιστίκια

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Φύλλα μαρουλιού (κοινού, και «φύλλων δρυόο»)

8 κ.σ. Nuoc Cham

Για τη σάλτσα Nuoc Cham

2 φρέσκες, κόκκινες, καυτερές πιπεριές

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. ζάχαρη κοκκοφοίνικα

20 ml χυμός λάιμ ή λεμονιού

60 ml νερό

60 ml σάλτσα ψαριού

20 ml ρυζόξιδο

1 αγγούρι καθαρισμένο, σε μπαστουνάκια

1 μικρό καρότο, καθαρισμένο, σε μπαστουνάκια

Παρασκευή

Μουσκεύουμε τα βερμιτσέλι σε ζεστό νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε για 30 λεπτά τα καρότα σε παγωμένο νερό.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ βερμιτσέλι, φιστίκια, καρότα, αγγούρι, βλασταρίνια, δυόσμο, κόλιανδρο, περιχύνοντάς τα με σάλτσα Nuoc Cham.

Απλώνουμε μπροστά μας μια πετσέτα κουζίνας και δίπλα μας τοποθετούμε μια λεκάνη με χλιαρό νερό.

Σκεπάζουμε τα φύλλα του ρυζιού με υγρή πετσέτα, για να μην ξεραθούν.

Βάζουμε ένα φύλλο ρυζιού στο χλιαρό νερό και μόλις μαλακώσει το βάζουμε μπροστά μας, πάνω στην κουζίνα.

Βάζουμε 1/8 από το μίγμα της γέμισης, φροντίζοντας να καταλάβει το 1/3 του ρολού, στην άκρη του.

Το στρίβουμε, και μόλις φτάσουμε στο κέντρο, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες του, για να σχηματίσουμε πακετάκι 3 εκ.

Πριν την άκρη του φύλλου βάζουμε 1 φύλλο chives κατά μήκος και τελειώνουμε το ρολάρισμα, σχηματίζοντας έναν κύλινδρο με το chives να προεξέχει.

Σκεπάζουμε το ρολό με βρεγμένο πανί και συνεχίζουμε το τύλιγμα των άλλων.



Σέρβις
Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε ένα μπολάκι με την hoisin sauce πασπαλισμένη με φιστίκια και το σησαμέλαιο.

Στρώνουμε μαρούλια, το αγγούρι και το καρότο στο πλάι, και βάζουμε πάνω τους τα ρολά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Nuoc Cham
Λιώνουμε τα τσίλι και το σκόρδο σε μια πομάδα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά.

Προσθέτουμε τα υγρά, ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.