Υλικά
Υλικά (για 10 σουβλάκια)
2 στήθη πάπιας, χωρίς εξωτερικό λίπος
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 φύλλα δάφνης, τριμμένα
4 μπαλάκια κέδρου, κοπανισμένα (Juniper berries)
3 γαρίφαλα
3 σκελίδες σκόρδου
10 κλωναράκια δεντρολίβανου
5 σύκα κομμένα στη μέση
Γλάσο
1/2 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
Από 1/4 του φλιτζ. χυμός λεμονιού και χυμός γκρέιπφρουτ
1/4 του φλιτζ. ζάχαρη
2 σύκα ψιλοκομμένα
1 κλωναράκι δυόσμου
1/4 μπαστουνάκι βανίλιας, ανοιγμένο κατά μήκος
Παρασκευή
Χαράζουμε την πάπια.
Ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και τον κέδρο, και πασπαλίζουμε το κρέας.
Μαρινάρουμε την πάπια για 24 ώρες στο ψυγείο, με το σκόρδο καρφωμένο στα κομμάτια της.
Για το γλάσο
Ανακατεύουμε τους χυμούς και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μείνει περίπου υγρό, όσο 1/2 φλιτζάνι.
Κρατάμε το μίγμα στην άκρη ζεστό και λίγο πριν μαγειρέψουμε την πάπια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σύκα.
Προσθέτουμε το δυόσμο και τη βανίλια και τα αφήνουμε να τραβήξουν για 5 λεπτά ακόμη πριν τα βγάλουμε.
Ανάβουμε το γκριλ στη μεσαία σκάλα.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το σφουγγίζουμε.
Κόβουμε κάθε κομμάτι στα πέντε και το περνάμε σε σουβλάκια.
Στην άκρη τους καρφώνουμε το δεντρολίβανο και ένα κομμάτι σύκου.
Ψήνουμε τα σουβλάκια για 3-4 λεπτά στο γκριλ, γυρίζοντας τα προσεκτικά.
Τα σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με το γλάσο.