Follow us

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί

Από παιδί της πόλης, φανατικός της φύσης και της υγιεινής ζωής. Ο πολύς Sting βρήκε σε μια φάρμα την Εδέμ του. Ασκώντας τη βιοκαλλιέργεια και την οργανική κτηνοτροφία, ζει πλέον , μαζί με τη σύζυγο του Τrudie Styler και τα τρία παιδιά τους μια «Brand new day». Ιδού εννέα αγαπημένες συνταγές του Stιng κατευθείαν από την κουζίνα του Lake House στο τραπέζι σας.

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί

Υλικά

Υλικά (για 16-18 κομμάτια:)

16-18 κολοκυθοανθοί

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

1 μελιτζάνα μικρή, κομμένη σε κύβους

1/2 κ.γλ. ζαφορά

1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, Ψιλοκομμένες

1 1/2 κ.γλ. ελαιόλαδο

4 ντομάτες ώριμες, ζεματισμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

1 κολοκυθάκι (240 γρ.) κομμένο σε μικρά κομμάτια

240 γρ. κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

1/4 μιας πιπεριάς πράσινης, ψιλοκομμένη

1/4 μιας πιπεριάς κόκκινης, ψιλοκομμένη

Από 1 κ.σ. φυλλαράκια βασιλικού και μαϊντανού

1/2 κ.γλ. αλάτι

Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Χυλός τεμπούρα

1 φλιτζ. με παγάκια

2 κρόκοι

1 1/4 του φλιτζ. + 3 κ.γλ. αλεύρι

Πιπέρι καγέν, αλάτι

Παρασκευή

Χυλός τεμπούρα: Ανακατεύουμε τα παγάκια σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με λιγότερο από 2 φλιτζ.

νερό, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι καγέν και τέλος το αλεύρι, το οποίο ίσως αποκτήσει μερικά σβολάκια.

Φυλάμε το μίγμα στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τη μελιτζάνα μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Τη στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι «καβουρδίζουμε» τη ζαφορά.

Τη φυλάμε στην άκρη.

Σε ένα μέτριο τηγάνι «σοτάρουμε» για 5 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, μαζί με 2 κ.σ νερό, έως ότου μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζαφορά, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, ζεματίζουμε το κολοκυθάκι και τις πιπεριές για 30-45 δευτερόλεπτα και τα κρυώνουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Τα προσθέτουμε στην ντομάτα και τα βράζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και τραβάμε το τηγάνι από το μάτι.

Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τις πιπεριές, το βασιλικό και το μαϊντανό, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, ακουμπώντας το τηγάνι και πάλι στο ζεστό μάτι.

Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε με προσοχή τους κολοκυθοανθούς, και αφού σιγουρευτούμε ότι είναι απόλυτα καθαροί, τους γεμίζουμε με 1-2 κουταλιές του γλυκού από το μίγμα των λαχανικών.

Κλείνουμε κάθε ανθό σφιχτά, αλλά προσεκτικά.

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Στο μεταξύ, απλώνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο.

Πανάρουμε ελαφρώς τους κολοκυθοανθούς και στη συνέχεια τους περνάμε από το χυλό της τεμπούρα.

Τους αφήνουμε να στραγγίξουν και μετά τους τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά στο καυτό λάδι, γυρίζοντάς τους ώστε να γίνουν και από τις δύο πλευρές τραγανοί.

Μέχρι να τηγανιστούν όλοι, τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.