Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
2 φλάσκες μελιτζάνες (750 γρ. περίπου)
1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
1 κ.γλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
Λίγες κλωστές κρόκου (ζαφορά)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο (1.800 γρ.), κομμένο σε οκτώ κομμάτια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 λεμόνι(χυμός)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χρόνος στην κουζίνα 14
Χρόνος μαγειρέματος 1 1/4 - 1 1/2 ώρα
Παρασκευή
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
και τις περνάμε σε αντικολλητικό τηγάνι, περασμένο με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε από τις δύο πλευρές για 4-5 λεπτά.
Την ίδια ώρα Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε με το τζίντζερ και τον κρόκο, μαζί με το αλάτι και το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος.
Απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο πήλινο ή την κατσαρόλα, ραντίζουμε με το μισό μίγμα των μπαχαρικών με το λάδι, Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 °C.
Αποφλοιώνουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε τμήματα και τα ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο.
Κατόπιν τα καλύπτουμε με τις μελιτζάνες και το υπόλοιπο μίγμα των μπαχαρικών.
Ξανασκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (160 °C) για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας αν το κρέας έχει ψηθεί.
Μεταφέρουμε το φαγητό σε ζεστό πιάτο, περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και με το μύλο τρίβουμε χοντρό μαύρο πιπέρι.
*Αν δεν έχουμε πήλινο σκεύος, χρησιμοποιούμε μια ανάλογη κατσαρόλα για φούρνο.
Σερβίρουμε με κουσκούς ή ρύζι βραστό.