Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλο κοτόπουλο
Αλάτι, πιπέρι
20 γρ. πάπρικα
Λίγο βούτυρο
2 μπίρες Adelscot
Χυμός 2 λεμονιών
1 σφηνάκι σόγια σος
10 γρ. ξερό lemongrass
Καπνός για πίπα, αρωματισμένος με ουίσκι
Παρασκευή
Σε ένα πολύ μεγάλο στρογγυλό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον καπνό και το lemongrass, και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
Βάζουμε το lemongrass μέσα στο (στεγνό) κοτόπουλο, το δένουμε, το κλείνουμε καλά και το μαρινάρουμε μέσα στο μπολ, για 12 ώρες στο ψυγείο.
Μετά το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μιάμιση ώρα.
Βάζουμε σε ένα κινέζικο γουόκ ή σε βαθιά κατσαρόλα λίγο νερό και μια χούφτα καπνό.
Από πάνω τοποθετούμε μια σχάρα (στο γουόκ) ή ένα συρμάτινο καλαθάκι (στην κατσαρόλα) και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο στους ατμούς του καπνού, για μία έως μιάμιση ώρα.
Προσοχή: δεν τρυπάμε το κοτόπουλο.
Στα τελευταία 5 ή 10 λεπτά του μαγειρέματος, αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο βούτυρο και το περνάμε από το γκριλ να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρεται με ψητά λαχανικά.