Υλικά
Υλικά
3 καρότα μέτρια
4 πορτοκάλια
Λίγο πιπέρι και αλάτι
Χυμός λεμονιού (από 3 λεμόνια)
Νερό
1 λίτρο χυμός πορτοκαλιού
3 κ.σ. κύμινο
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα μπαστουνάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και 3/4 του λίτρου χυμό πορτοκαλιού, μαζί με τις φλούδες των 4 πορτοκαλιών.
Όταν πάρουν βράση, αφαιρούμε τις φλούδες των πορτοκαλιών και προσθέτουμε τα μπαστουνάκια του καρότου.
Όταν μισοβράσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη, όπου έχουμε ρίξει το χυμό λεμονιού και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Φιλετάρουμε τα πορτοκάλια και τα ανακατεύουμε μαζί με τα καρότα και το κύμινο.